Nyhed

Beritech investerer igen: Nyeste skud på stammen indenfor pladeskæring

Nyhed
15-12-2022

Beritech investerer igen: Nyeste skud på stammen indenfor pladeskæring

Det har været et godt vækstår for Nordjyske Beritech, hvilket har medført investering i såvel nye maskiner som flere medarbejdere.

I 2022 alene har Beritech investeret et tocifret millionbeløb i maskiner og robotteknologi med det formål at dække en stigende efterspørgsel efter bæredygtige og effektive løsninger. Senest er det skæreafdelingen i Beritechs hovedproduktion, der har fået en Bystronic 15kW fiber pladeskærer.

Perfekt snit og automatisering

I gennemsnit, takket være den nye 15kW laser, øges skærehastigheden med op til 50 procent sammenlignet med en 10kW laserkilde. Det betyder, at Beritech og kunderne kan drage fordel af højere produktivitet med lavere enhedsomkostninger.

Den kostbare maskine sikrer med den nyeste fiberteknologi og kerf scan, ensartet skærekvalitet over hele pladen. Den er udstyret med ByTrans Extended som muliggør ubemandet drift med automatisk emne- og affaldshåndtering. Fuld automatisk dyseskift øger stråletiden, da der kan loades flere typer plader i magasinet til store serieproduktioner.

Med topmoderne udstyr bliver den nye fiberskærer den kraftigste maskine i Beritechs skæreafdeling og det siger ikke så lidt:

”Det er ikke kun et spørgsmål om at vi kan skære lidt hurtigere og lidt billigere. Den nye lasereffekt er en sand ”gamechanger” for branchen, som vi har ventet på.” forklarer Steen Buus Christensen, Sales Manager Beritech Manufacturing.

Han forklarer, at det skyldes teknologiens mange og indlysende fordele:

”Tidligere ville plader over en vis tykkelse blive skåret med vandskæring eller plasmaskæring, afhængig pladernes videre anvendelse. Denne maskine kan det hele, da den både kan levere de flotte skæreresultater, som vi kender fra vandskæring og den høje volumen, som vi kender fra plasmaskæring.” siger Steen Buus Christensen, Sales Manger Beritech Manufacturing.

Gavner både kunder til halv- og helfabrikata

Med den nye maskine, som netop er installeret og taget i brug, er der store fordele i sigte for kunderne.

Beritech Manufacturing servicerer kunder med såvel delprocesser indenfor stålbearbejdning som turnkey produktion. Den nye pladeskærer skal således anvendes til både halv- som helfabrikata. Beritech har allerede nu forespørgsler på både små og store serieproduktioner indenfor pladebearbejdning, hos kunder som outsourcer pladeskæring. Maskinen vil også skulle skære plader til videre bearbejdning i Beritech-regi. Det er eksempelvis til produktion af løfteudstyr til fødevareindustrien, som kræver pladeskæring af op til 40mm.rustfrit.

”Den nye maskine sikrer os en stærk position i markedet. Vi kigger ind i et nyt år med rekord mange ordrer rundt i hele landet, og vi påtager os stadig større og mere komplekse opgaver. Med den nye maskine kan vi klare endnu flere opgaver indenfor pladeskæring, både når vi servicerer kunder med enkelte processer og turnkey produktion,” forklarer Steen Buus Christensen.